Bijuterii cu cristal: Tot ce trebuie să știți despre ele

Vă vom spune mai multe despre bijuteriile cu cristal
Facebook
LinkedIn

„Ador să port pietre prețioase, dar nu pentru că sunt ale mele. Nu poți deține strălucirea, poți doar să o admiri”, a declarat Elizabeth Taylor, cunoscută pentru colecția ei superbă de pietre prețioase. Într-adevăr, cristalelor, inclusiv pietrelor prețioase, nu li se poate nega o frumusețe care uimește și sporește atractivitatea oricărei bijuterii. Din punct de vedere al aspectului și al valorii, acestea sunt practic atemporale. Ce materiale sunt folosite la fabricarea comorilor sclipitoare și care este valoarea lor? Au nevoie de o îngrijire specială? Astăzi vă vom prezenta mai în detaliu bijuteriile din cristal.

Conținutul articolului

Cristalele nu sunt doar diamante

Cuvântul cristal provine din grecescul krystallos, care se referă la palatul mitic de gheață care îi găzduia pe zeii Olimpului. Nici măcar soarele nu a putut topi această creație uimitoare. Acesta este, probabil, motivul pentru care asociem cristalele cu ceva extrem de rar. De fapt, prețul lor se bazează pe materialul din care au fost realizate și, bineînțeles, pe manopera. Nu trebuie să fie vorba doar de pietre prețioase.

Care este diferența dintre un cristal și o piatră prețioasă?

Cristalele și pietrele prețioase nu trebuie confundate. Pietrele prețioase apar în mod natural în natură ca minerale sub formă de pietre sau sunt produse pe cale sintetică. În forma lor naturală sunt brute și fără formă, dar foarte rare. Un cristal, pe de altă parte, este caracterizat de o formă geometrică tridimensională, cum ar fi un cvadrilater sau un hexagon. Nu numai pietrele prețioase sunt tăiate în formă de cristal, ci și pietrele semiprețioase sau sticla tratată în mod special.

Cristalul reprezintă forma specifică în care sunt tăiate pietrele prețioase.

Bijuterii cu cristal: Ce pietre le împodobesc cel mai des?

Prețurile bijuteriilor din cristal încep de la câteva zeci și ajung la mii sau zeci de mii de euro. În primul rând, ele depind de valoarea materialelor folosite.

Bijuterii cu pietre prețioase

Cele mai rare cristale folosite în bijuterii sunt pietrele prețioase. Bijuteriile tale prețioase pot decora:

  • Rubine: pietre roșii ca sângele, radiind farmec, lux și eleganță.
  • Smaralde: se remarcă prin frumoasa lor culoare verde și farmecul misterios.
  • Safire: cunoscut pentru albastrul său regal și pentru rafinamentul său unic.
  • Diamante: regii pietrelor prețioase, în mod ideal cristale incolore, fără cusur și clare, cu o strălucire unică.

Bijuterii cu pietre semiprețioase

Pietrele semiprețioase sunt minerale mai accesibile la preț, care nu sunt la fel de rare, dar adesea frumoase sub formă de cristale montate în bijuterii. Unele dintre cele mai populare includ:

  • Granate: în roșu sau verde sunt înflăcărate și pasionale.
  • Topaze: de obicei de culoare albastru deschis, se asortează perfect cu argintul sau aurul alb.
  • Turmaline: fascinează cu nuanțe fermecătoare de roz pal până la roz intens.
  • Ametiste: în culoarea purpurie sunt simbolul împărăției.
  • Zirconii: cele mai vechi minerale de pe Pământ, în formă sintetică sunt folosite ca o alternativă excelentă la diamant.

Bijuterii cu cristale Swarovski

Elementele Swarovski sunt, probabil, cele mai cunoscute cristale din lume, care nu poartă semnul pietrelor prețioase. Acestea sunt tăiate cu precizie, cristale strălucitoare, realizate din sticlă cu plumb de calitate superioară. Ele sunt realizate din nisip, cuarț și alte minerale. Dar nimeni nu le cunoaște compoziția exactă, care a fost secretul de fabricație al companiei timp de secole.

Bijuterii din cristal: De ce îngrijire au nevoie?

Bijuteriile din cristal, ca orice alte bijuterii, trebuie păstrate curate. Depozitarea corespunzătoare într-un loc întunecat și uscat vă va proteja comorile de praf și alte contaminări. Pentru a evita zgârierea reciprocă (cristalele și metalele pot avea durități diferite), vă recomandăm să le depozitați individual.

Simplele instrucțiuni pentru curățarea bijuteriilor din cristal din metal inoxidabil:

  • Prin folosirea unui uscător de păr obișnuit se vor curăța bijuteriile cu cristal de particulele fine de praf și de murdăria uscată. Folosiți aer rece.
  • Scufundați bijuteriile în apă caldă cu o picătură de detergent delicat timp de 10-15 minute. Clătiți bine.
  • Uscați bijuteria și curățați cu o cârpă moale.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE