Rubinul – o bijuterie prețioasă plină de iubire!

Rubinul în tipica sa culoare roșie
Facebook
LinkedIn

Conținutul articolului

În lume există multe pietre prețioase, dar puține dintre ele reușesc să se compare prin raritate cu rubinul. La urma urmei, ați știut că, rubinul poate fi, în unele circumstanțe, mai scump decât diamantul de aceiași dimensiune? În orice caz, împreună cu safirul, smaraldul și diamantul, se numără printre cele mai valoroase pietre. Nu degeaba este numit regele tuturor pietrelor prețioase.

Mai dur ca oțelul

Rubinul este, în general, unul dintre cele mai dure pietre prețioase. Deoarece este mai dur ca oțelul, formele sale sintetice sunt adesea utilizate și în producția industrială.  În ceea ce privește originea sa naturală, aceasta este asociată cu Ceylonul. Dar una dintre legende spune, că rubinul provine din sângele vulturului Lal din Birmania, de care se temeau toate animalele. Abia la sfârșitul vieții vulturului, a îndrăznit să se apropie de el o bufniță, care l-a analizat îndeaproape. Bufnița s-a oferit să împărtășească mâncare, dar vulturul a refuzat. Și-a dat seama că sfârșitul vieții se apropie. Dar s-a ridicat încă o dată deasupra munților. Treptat însă a început să coboare, iar stropii de sânge de pe pietre s-au transformat în nestemate strălucitoare.

De reținut: Rubinul este un tip de corindon. Culoarea roșie se datorează cromului, pe care îl are în conținut.

Rubinul și efectele sale terapeutice

Pe lângă denumirea de „rege al tuturor pietrelor prețioase“, adesea rubinul întâlnește și nume precum piatră prețioasă a iubirii, a pasiunii sau a emoțiilor. Acestea rezultă și din culoarea roșie, care reușește să trezească în mod natural pasiunea menționată. În plus, rubinul poate avea și un efect pozitiv asupra corpului uman. Merită menționate câteva dintre efectele terapeutice, ca de exemplu:

  • completarea energiei vieții
  • ducerea la o gândire pozitivă
  • contribuie la un echilibru mai bun
  • trezirea în sine a iubirii și a pasiunii
  • susține funcționarea corectă a inimii și a sistemului circulator
  • îmbunătățirea vederii
  • ameliorarea durerilor menstruale
Rubinul face parte printre cele mai renumite pietre prețioase

Rubinul și raritatea sa

Raritatea rubinului provine în principal din culoarea și puritatea lui. După cum am menționat deja în introducerea acestui articol, în anumite circumstanțe poate fi rubinul chiar mai scump decât diamantul din aceiași categorie de greutate.

Culoarea

Când este vorba de culoare, rubinul poate avea nuanțe diferite. Deși cel mai adesea este asociat cu culoarea roșu intens, nu sunt o surpriză nici tonurile de roz, portocaliu, maro sau violet. În orice caz, atunci când vine vorba de nuanțele de roz, opiniile experților adesea diferă. În timp ce o parte consideră rubinul de culoarea roz, atunci cealaltă o consideră ca un alt tip de corindon – safir roz. În orice caz, cele mai prețioase rubinii sunt cele de roșu intens, a căror culoare este numită și „sânge de porumbel“.

Puritatea

Rubinele se caracterizează prin așa numitele ace – mici incluziuni, resp. defecte, care în mod natural reduc calitatea, puritatea și raritatea generală a pietrei. În cazul în care reușesc să creeze imagini interesante și unice, prețul rubinului poate să crească în mod paradoxal.

Rubinul și bijuteriile

La fel ca rubinul în sine, și bijuteriile din rubin fac parte printre cele mai apreciate piese. Tocmai de aceea sunt parte a multor familii regale, resp. ale bijuteriilor coroanei regale. Extrem de dorite și apreciate sunt însă și în viața de zi cu zi. Doamnele, care poartă bijuterii cu rubin, de obicei se bucură de încrederea în sine.

Ați știut că, bijuteriile din rubin obișnuiesc să fie dăruite la aniversarea a 40 sau 50 de ani a căsătoriei?

Iar la final nu putem rata o atracție interesantă, în care rubinul joacă rolul principal. Se spune că, dacă doriți să profitați la maxim de efectele terapeutice ale rubinului, ar trebui să îl purtați lângă inimă sau pe deget. Cea mai eficientă bijuterie este considerată în acest caz pandantivul/colierul sau inelul cu rubin. Pe cealaltă parte, considerăm că, nu veți strica nimic nici cu o brățară cu rubine sau cerceii cu rubine.

Rubinul este folosit foarte mult și în bijuterii

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE

Scroll to Top