Bijuteriile Cartier: Regele bijutierilor, bijutierul regilor

Bijuteriile Cartier fac parte printre cele mai renumite din lume
Facebook
LinkedIn

Creativitate, libertate și perfecțiune. În același timp, valorile centrale ale celebrei case de bijuterii caracterizează și stilul produselor mărcii. Pe lângă bijuteriile de lux, Cartier se concentrează în principal pe ceasuri de mână și parfumuri. Acestea sunt alese de membrii familiei regale, celebrități și magnați mondiali. Bijuteriile Cartier și cutiile roșii emblematice au jucat chiar și pe marele ecran. Să aruncăm o privire mai atentă asupra poveștii brandului care și-a câștigat porecla de „Regele bijutierilor, bijutierul regilor”.

Conținutul articolului

Povestea mărcii Cartier

Istoria casei de bijuterii Cartier datează încă din anul 1847. La acea vreme, Louis Francois Cartier, în vârstă de 28 de ani, tocmai își făcuse ucenicia într-un atelier de bijuterii și imediat după aceea și-a început propria afacere. A preluat operațiunea de la maestrul său Adolphe Picard din Paris și a început să lucreze din greu pentru a o dezvolta. Fiul său, Alfred, a preluat administrarea companiei. Deși tatăl lui Alfred produsese deja modele regale pentru aristocrații francezi, cei trei fii ai lui Alfred – Louis, Pierre și Jacques – au fost cei responsabili pentru succesul mondial al lui Cartier.

Alfred a preluat conducerea companiei Cartier în anul 1874. Având deja în buzunar succesul în cercurile interne înalte, el visa la un imperiu global. Astfel, fiii săi au călătorit la New York, Londra și Rusia pentru a dezvolta afacerea familiei și a crea noi oportunități de afaceri. Casa de bijuterii a început astfel să producă bijuterii de lux pentru aristocrații lumii. Rockefeller, Ford și Regele Edward al VII-lea s-au numărat printre susținătorii săi.

Colier cu diamante de la brandul Cartier
Sursa: https://couturenotebook.com/

Celebrul Cartier Santos și alte realizări ale lui Louis Cartier

Ceasurile Santos reprezintă una dintre cele mai mari povești de succes din lume. A fost primul ceas de mână pentru bărbați din istorie. A fost proiectat în 1904 de Louise Cartier la sugestia prietenului ei, pilotul Albert Santos-Dumont. Acesta din urmă s-a plâns lui Cartier de caracterul greoi al ceasurilor de buzunar folosite pe atunci la pilotarea unui avion. Cartier a proiectat pentru el un ceas de mână plat și practic, cunoscut și astăzi sub numele de Santos.

Louise a fost un om foarte creativ, iar în perioada în care a lucrat la casa de bijuterii, mai multe produse celebre au văzut lumina zilei. Printre cele mai populare se numără emblematica colecție de ceasuri Tank și încă popularele brățări Cartier Love.

Prezentul brandului Cartier

Familia Cartier a deținut marca până în 1964. Astăzi, casa de bijuterii de lux este unul dintre cei mai mari comercianți de bijuterii din lume și are peste 300 de filiale în 125 de țări. O dată la doi ani lansează o nouă colecție, a cărei lansare este de obicei un eveniment major. Să luăm ca exemplu colecția de bijuterii Jewels of the Nile, care a fost lansată la New York. Avea o temă egipteană, iar decorul includea, printre altele, o piramidă adevărată sau păuni vii.

Cele mai faimoase bijuterii Cartier

Numele Cartier este unul dintre cele mai renumite în sfera orfevrăriei și a bijuteriilor. Brandul de lux mondial se mândrește cu bijuterii de înaltă calitate care nu numai că arată atractiv, dar unele poartă chiar o poveste ascunsă.

Colier tip crocodil pentru Marie Félix

Celebrul colier Felix este alcătuit din doi crocodili, unul din 1.023 de diamante galbene și celălalt din 1.060 de smaralde. Marca Cartier l-a realizat în 1975, la comanda celebrei actrițe mexicane Maria Félix.

Colecția Tutti Frutti

Colecția de bijuterii colorate Tutti Frutti este inspirată din India. Aici, Jacques Cartier a reușit să cumpere rubine, safire și smaralde cu frumoase motive florale la prețuri avantajoase. Atelierele din Paris le-au asimilat apoi într-un nou stil de bijuterii. O piesă uimitoare a fost un frumos colier hindus comandat în 1936 de moștenitoarea lui Singer, Daisy Fellowes.

Cartier Infinity Ring

Cartier Trinity Ring

Celebrul inel Cartier, format din trei inele întrepătrunse, simbolizează infinitatea iubirii. A fost realizat pentru prima dată în 1924 și de atunci a fost purtat pe degetul prințesei Diana și al lui Nicole Kidman.

Broșa Pantera

Jeanne Toussaint, unul dintre cei mai faimoși designeri Cartier, a fost, de asemenea, o mare iubitoare de feline. În timpul cât a lucrat la casa de bijuterii, a creat numeroase bijuterii care au imortalizat motivul felinelor în contextul designului Cartier. Una dintre acestea a fost faimoasa broșă Pantera purtată de Wallis Simpson, soția lui Edward al VII-lea.

Cartier Red Box

Deși nu este o bijuterie în acest caz, cutiile roșii iconice sunt una dintre piesele emblematice ale bijutierului de lux. Bijuteriile Cartier au fost ambalate în ele încă din primii ani de existență a mărcii. Este posibil să le fi văzut în filmul „Gentlemen Prefer Blondes”. Din 2009, cutiile sunt fabricate din materiale ecologice, fără a folosi materiale plastice.

Fapte interesante despre brandul Cartier

  • Alfred Cartier a fost primul bijutier care a folosit platina în fabricarea bijuteriilor. El a încorporat-o în bijuteriile Garland Style în 1847.
  • Regele Edward al VII-lea al Angliei l-a numit pe Louis Cartier bijutierul regilor și regele bijutierilor.
  • Designul emblematicei brățări Cartier Love a fost inspirat de centurile de castitate medievale.
  • Spitalele din New York au în dotare șurubelnițe Love, care pot scoate bijuteriile Cartier, sau celebra brățară Cartier, de la încheieturile pacienților în caz de urgență.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE

Scroll to Top