- Mărcile de bijuterii de lux pun accentul nu numai pe calitatea manoperei și a materialelor folosite, ci și pe un marketing intensiv.
- Cele mai scumpe bijuterii de la brandurile de lux se vând cu milioane de dolari.
- Cele mai luxoase mărci de bijuterii se mândresc de obicei cu o istorie de peste un secol.
Sunt puțini oameni de succes care și-au dedicat întreaga viață perfecționării meseriei lor în felul în care au făcut-o fondatorii celor mai luxoase case de bijuterii din lume. Astăzi, numele lor se bazează pe o istorie bogată și pe o clientelă de elită formată din celebrități și membri ai familiei regale. În ciuda prețurilor exorbitante, bijuteriile de designer de înaltă calitate pentru bărbați și femei ale brandului sunt la mare căutare în prezent. Datorită provocărilor legate de durabilitate, din ce în ce mai mulți consumatori se orientează către o calitate care aspiră să devină o moștenire de familie. Vă vom spune de ce sunt atât de scumpe bijuteriile de firmă și care sunt cele mai luxoase mărci de bijuterii din lume.
Conținutul articolului
Ce se ascunde în spatele prețului ridicat al bijuteriilor de lux?
Producția de bijuterii de lux este extrem de costisitoare. Marile mărci investesc sume uriașe nu numai în manopera, calitatea și cantitatea de metal, ci și în pietrele prețioase folosite. Cu toate acestea, prețul ridicat al bijuteriilor lor se datorează și marketingului intensiv. Pe lângă numele în sine, se pune accentul pe menținerea unei oferte scăzute și a unei cereri ridicate. Bijuteriile cu aspect luxuriant produse în doar câteva exemplare devin piese rare de colecție, iar valoarea lor crește de-a lungul anilor. Prin urmare, acestea reprezintă o investiție foarte profitabilă.
Cele mai luxoase mărci de bijuterii din lume
Unele dintre ele se mândresc cu secole de istorie, altele cu piese care au apărut pe covorul roșu, în filme cult sau chiar la gâtul regal. Designerii lor se adaptează în mod flexibil la vremuri, păstrând în același timp respectul pentru meșteșugul și tradiția lor excepțională. Rezultatul este o bijuterie atemporală care nu se demodează niciodată. Vă prezentăm cele mai luxoase mărci de bijuterii din lume. Faceți cunoștință cu ele!
Bvlgari
Bvlgari este un brand italian a cărui istorie datează din 1884. Are sediul la Roma, iar portofoliul său include bijuterii de lux, ceasuri, cosmetice și parfumuri. Designul unic al bijuteriilor Bvlgari îmbină eleganța sofisticată și tendințele moderne cu elemente clasice și tradiționale. Pietrele prețioase colorate de mari dimensiuni și formele îndrăznețe sunt un semn distinctiv al casei. Bvlgari folosește exclusiv aur de 18 carate pentru toate bijuteriile sale. Elizabeth Taylor și Gina Lollobrigida, de exemplu, se numără printre iubitoarele brandului. Prețul bijuteriilor Bvlgari variază între 1 000 și 12 milioane de dolari.
Chopard
Chopard este o afacere de familie cunoscută pentru creativitatea și îndrăzneala sa. Marca a fost fondată în 1860 în Elveția de către Louis-Ulysse Chopard. În cataloagele sale sunt prezentate cele mai luxoase bijuterii, precum și ceasuri de lux. Bijuteriile Chopard se disting prin măiestrie precisă și detalii interesante. Marca este partener de afaceri al Festivalului de Film de la Cannes, pentru care lansează o colecție originală în fiecare an. Chopard atrage atenția și prin utilizarea aurului din surse durabile. Printre fanii bijuteriilor brandului se numără Javier Bardem și Colin Firth. Prețurile din cataloage variază între 2 000 și 16 milioane de dolari.
Cartier
Populară casă franceză de lux a fost fondată de Louis-Francois Cartier la Paris, în timpul Revoluției Franceze. Marca, care a devenit celebră în special pentru icoanele sale atemporale, a făcut mai multe aventuri îndrăznețe de-a lungul istoriei sale îndelungate. Printre cele mai notabile se numără utilizarea platinei și a diamantelor în bijuterii și trecerea de la ceasuri de buzunar la ceasuri de mână în 1904. Cartier are reputația de bijutier al regilor și de rege al bijutierilor. Bijuteriile sale se disting prin designul său unic și elegant. Printre clienții săi se numără nu numai membri importanți ai familiei regale din țări precum Portugalia și Egipt, ci și nume celebre precum Andy Warhol, Tom Cruise, Angelina Jolie și Kate Middleton. Prețurile bijuteriilor Cartier variază între 1 000 și 2,76 milioane de dolari.
Tiffany & Co
Istoria mărcii Tiffany datează din 1837, când Charles Lewis Tiffany a deschis un mic magazin de produse de lux în New York. Această casă de lux este cunoscută pentru designul său atemporal, care a influențat semnificativ cultura pop și clasa de elită. Bijuteriile de film Tiffany au fost prezentate în mai multe tratamente populare, cum ar fi „Mic dejun la Tiffany” și „Marele Gatsby”. Tiffany & Co este cunoscută pentru cutia sa albastră, care este asociată cu calitatea, eleganța și stilul și este adesea considerată o parte esențială a bijuteriilor de mireasă. Cele mai scumpe bijuterii Tiffany sunt purtate de Elizabeth Taylor sau Reese Witherspoon, de exemplu. Gama de prețuri din cataloagele acestei mărci variază între 15 000 și 15 milioane de dolari.
Harry Winston
Fondată la New York în 1932 de Harry Winston însuși, marca este cunoscută și sub numele de Regele Diamantelor sau Bijutierul Stelelor. Printre cele mai notabile realizări ale sale se numără, fără îndoială, coroana de diamante în formă de inimă dedicată regelui George al VI-lea al Marii Britanii. Bijuteriile Harry Winston, care apar cu regularitate pe covorul roșu, se remarcă în special prin eleganța, stilul vintage și durabilitatea care va rezista testului timpului. Printre fanii brandului se numără Jennifer Lopez, Madonna și Julie Andrews. Prețul bijuteriilor variază între 4 000 și 20 de milioane de dolari.
Cele mai unice obiecte de pe piața mondială
Bijuteriile de lux sunt cele mai deosebite obiecte de pe piața mondială. Acestea sunt create din cele mai rare materiale și pietre, fiecare piesă fiind unică și realizată cu o măiestrie de primă clasă. Și, deși nu toată lumea își poate permite să aleagă din cataloagele caselor de bijuterii de lux, cele mai luxoase mărci de bijuterii din lume vor atrage întotdeauna interesul și atenția publicului larg.