Argint vs oțel chirurgical: care metal este mai bun?

Argint sau oțel chirurgical?
Facebook
LinkedIn

Este unul dintre cele mai populare metale din industria bijuteriilor. Se disting prin tonurile lor reci și buna durabilitate. Atrag prin prețul lor rezonabil și aspectul ușor și proaspăt. Argintul și oțelul chirurgical au multe în comun și totuși diferă fundamental unul de celălalt. V-ați întrebat vreodată care dintre aceste metale este mai bun? Vom căuta răspunsul în următoarea comparație.

Conținutul articolului

Argintul

Argintul pur (puritate 999/1 000) este un metal prețios neobișnuit de strălucitor. Cu toate acestea, în această formă, este absolut nepotrivit pentru fabricarea bijuteriilor, deoarece este prea moale. Atunci când alegeți bijuterii din argint, veți întâlni, de obicei, așa-numitul argint sterling cu o puritate de 925/1000. Acesta este un aliaj metalic care conține 92,5% argint și 7,5% impurități. De cele mai multe ori se adaugă cupru, ceea ce face ca argintul să fie mai dur, dar își pierde ușor strălucirea și dobândește o ușoară pătare. Unele bijuterii pot conține, de asemenea, zinc, platină sau nichel, care în prezent este mai puțin utilizat, deoarece este un alergen puternic. Argintul sterling este marcat cu semn distinctiv 925.

Proprietăți ale argintului

Bijuteriile din argint se remarcă printr-un aspect luminos foarte frumos, cu o strălucire plăcută. Argintul este foarte maleabil, ceea ce creează posibilități nesfârșite pentru cerceii din argint, pandantive sau inele. Cu toate acestea, este, de asemenea, mai susceptibil la deteriorare, deformare, zgâriere sau pătare. Cu toate acestea, este foarte ușor de curățat în cazul în care își pierde strălucirea originală.

Brățară din oțel chirurgical

Oțel chirurgical

Oțelul chirurgical, așa cum îl întâlnim de obicei în magazinele de bijuterii și bijuterii, este un tip de oțel inoxidabil. Din nou, este un aliaj de mai multe metale, al căror raport variază în funcție de calitatea oțelului chirurgical. În industria bijuteriilor, oțelul de gradul 300, mai exact 316L cu adaos de nichel și crom, este utilizat pe scară largă. Acest oțel are cel mai frumos aspect și este unul dintre cele mai rezistente. Pe lângă bijuterii, este utilizat, de exemplu, pentru fabricarea bisturiilor chirurgicale.

Proprietăți ale oțelului chirurgical

Oțelul chirurgical este considerat hipoalergenic, în ciuda conținutului său de nichel. Nichelul este foarte strâns legat în oțel și abia pătrunde la suprafață. Reacțiile alergice la bijuterii din oțel, așadar, sunt foarte rare. Oțelul este un metal extrem de rezistent, durabil și relativ greu. Este foarte accesibil la preț, are un aspect plăcut și necesită puțină întreținere.

Argint vs. oțel chirurgical

Așa cum se întâmplă, răspunsul la întrebarea care metal este mai bun va depinde de preferințele dumneavoastră personale. Pentru a vă ușura alegerea, iată un rezumat al avantajelor și dezavantajelor ambelor metale îndrăgite.

Avantajele argintului

  • este un metal prețios
  • în comparație cu alte metale prețioase, este ca și preț foarte accesibil
  • este foarte maleabil și oferă versatilitate de proiectare
  • ușor de curățat și de reparat
  • este considerat a fi un metal elegant

Dezavantajele argintului

Avantajele oțelului chirurgical

  • rezistent la zgârieturi și deteriorări
  • rezistent la coroziune
  • design potrivit pentru purtarea zilnică
  • foarte accesibil ca și preț
  • nepretențios la întreținere

Dezavantajele oțelului chirurgical

  • în cazul deteriorării, nu poate fi reparat cu ușurință
  • mai greu de modelat în detalii fine
  • gri, ton argintiu mai mat

Rezumat final

Fiecare dintre metale are plusuri și minusuri, iar diversitatea pieței este cea care garantează că așteptările și nevoile fiecărui client sunt satisfăcute. Oțelul chirurgical pare a fi o alegere potrivită pentru utilizarea zilnică, deoarece poate rezista la purtarea regulată fără a se deteriora. Pe de altă parte, argintul oferă o valoare mai mare și emană mai multă eleganță.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE

Sunt bijuteriile potrivite pentru copii?

Bijuterii pentru copii: da sau nu?

Primele bijuterii pentru copii aveau o funcție de protecție și erau confecționate din materiale naturale precum piele, pietre sau pene. Purtarea bijuteriilor creează un spațiu