- Deși inelele de logodnă au fost popularizate de celebrități, istoria lor datează din antichitate.
- Promise Ring este un simbol al angajamentului. Cel mai adesea, reprezintă un angajament de fidelitate într-o relație.
- Spre deosebire de un inel de logodnă, acest tip de bijuterii nu se leagă de căsătorie.
Două simboluri ale angajamentului. Deși inelele de angajament și de logodnă diferă în multe privințe, ele au o semnificație similară: un angajament față de o altă persoană. Un inel de logodnă este considerat drept un angajament pentru căsătorie. Ce fel de angajament, atunci, este simbolizat de un inel de angajament sau așa-numitul Promise Ring? Cum să îl alegeți, cui să îl oferiți și cum diferă de omologul său tradițional? Dacă nu ați auzit până acum de acest tip de bijuterii, în rândurile următoare vi-l vom prezenta mai în detaliu.
Conținutul articolului
Ce este un Promise Ring – inel de angajament
Promise Ring, în limba română inel de angajament, este considerat cel mai adesea angajamentul unei uniuni monogame și astfel fidelitatea față de cealaltă persoană. Această bijuterie frumoasă este un simbol al unei relații de durată, al iubirii și al unui viitor comun. Uneori este considerat predecesorul logodnei, dar aceasta nu este o regulă. Inelele de angajament se dăruiesc, de asemenea, partenerilor care, din orice motive, nu intenționează să își pecetluiască relația prin căsătorie.
Există chiar cupluri care își oferă reciproc acest tip de inel ca o promisiune de prietenie adânc înrădăcinată. Prin urmare, nu trebuie neapărat să fie o promisiune a unei relații romantice.
În unele cercuri, un inel de angajament este considerat o promisiune de castitate și puritate până la căsătorie. În acest sens, poate fi dată de un părinte unui copil sau de un partener unui soț, dar poate simboliza și un angajament de castitate față de sine.
Inelul de angajament ca o promisiune pentru propria persoană devine din ce în ce mai popular. Oamenii poartă astfel de inele din tot felul de motive. Cu toate acestea, cel mai adesea ca o promisiune de abstinență de la alcool, nicotină sau alte tipuri de droguri. Inelul servește, de asemenea, ca un memento pentru a rezista tentației.
Din istoria inelelor de angajament
Deși mulți consideră că acest tip de inel este un fenomen al secolului 21, contrariul pare să fie adevărat. Deja în cele mai vechi timpuri, miresele romane purtau inele ca o promisiune a viitoarei căsătorii. La acel moment, legea stipula că cuplurile trebuie să aștepte o anumită perioadă de timp înainte de a se putea căsători. Experții nu sunt de acord în mod clar dacă a fost predecesorul inelelor de angajament sau de logodnă.
În secolele al XV-lea și al XVII-lea, inele gravate cu un poem romantic erau purtate în Anglia și Franța, care erau considerate un simbol al devotamentului și afecțiunii. Mai târziu, în secolul al XIX-lea, au apărut așa-numitele inele acrostice, care simbolizau respectul și dragostea, iar cuplurile și le dăruiau reciproc ca semn al unei relații romantice.
În ultimele decenii, inelele de angajament au fost popularizate de celebrități precum Miley Cyrus sau membrii Jonas Brothers, care le-au purtat ca simbol al angajamentului față de puritate și castitate.
Inel de angajament vs. inel de logodnă
Inelele de angajament și de logodnă diferă în principal în funcție de tipul de angajament pe care îl simbolizează. În timp ce un inel de logodnă este întotdeauna un angajament față de o viitoare căsătorie, un inel de angajament poate simboliza practic orice promisiune față de altcineva sau față de propria persoană. Cel mai adesea poartă simbolismul unei relații monogame și al fidelității reciproce.
Cui îi sunt dăruite
Simbolismul unui inel de logodnă sugerează că ar trebui să îl oferiți unei partenere cu care aveți o relație serioasă și cu care intenționați să vă căsătoriți. De regulă, aceasta este oferit de un bărbat unei femei atunci când o cere în căsătorie.
Un inel de angajament însă poate fi dăruit de parteneri în orice moment. De cele mai multe ori, aceștia își schimbă acest tip de bijuterii în primele etape ale unei relații, când se simt hotărâți să rămână împreună, dar nu sunt încă pregătiți pentru căsătorie. Totuși, aceasta nu trebuie să fie o regulă. Un inel de angajament poate fi dăruit oricând și oricui, în funcție de simbolismul pe care îl are pentru dumneavoastră. Reprezintă un fel de piatră de hotar imaginară în relație.
Cum arată
Inelele de logodnă sunt, de obicei, mai expresive și mai masive. De regulă, acestea conțin cel puțin o piatră prețioasă, adesea un diamant foarte rar. În schimb, inelele de angajament sunt de obicei mai simple, mai puțin ostentative, mai subtile și discrete. Acestea pot fi sau nu neapărat decorate cu pietre prețioase.
Cum se dăruiesc astfel de inele
Inelul de logodnă este oferit în mod tradițional odată cu cererea în căsătorie și așteptarea unui răspuns. Oferirea unui astfel de inel sa este adesea asociată cu un bărbat care îngenunchează în fața alesei inimii sale sau care le cere părinților miresei să își dea acordul pentru nuntă. Cu toate acestea, pe măsură ce stereotipurile de gen se estompează treptat, chiar și acest protocol stabilit ar putea să nu mai fie o regulă. Din ce în ce mai mult, există situații în care o femeie propune unui bărbat sau cuplurile pur și simplu sunt de acord să se căsătorească.
Pentru oferirea unui inel de angajament nu există practic niciun protocol. Modul în care se dăruiește este la latitudinea celui care dăruiește și depinde în mare măsură de situație și de simbolismul inelului.