Pandantive pentru brățări și coliere: Istoria, origini și fapte interesante

Pandantivele sunt un accesoriu frumos, care vor accentua orice brățară
Facebook
LinkedIn

Parte a accesoriilor de modă sunt în ziua de astăzi și pandantivele. La început erau doar un semn secret de identificare sau un obiect sacru. Astăzi se poartă pandantivele zilnic. Se pot atașa de brățară, eventual de colier. 

Conținutul articolului

Ce este un pandantiv?

Mulți oameni nu cunosc adevăratul sens al pandantivului. În realitate este vorba de un tip de bijuterie, care este agățată pe brățară sau lănțișor. Bijuteria în sensul de pandantive poate avea diferite forme. Cele mai îndrăgite sunt pandantivele fabricate din aur, argint sau din oțel inoxidabil. O mare popularitate și-au câștigat-o și medalioanele încrustate cu pietre prețioase sau diamante. 

Sfatul nostru: Alegeți pandantivele în funcție de forma, tipul și stilul lor. Fiecare este caracterizat de ceva diferit, însă, și are pentru fiecare un sens specific.

Pandantivele și istoria lor bogată

Poate nu veți crede, însă pandantivele au în spate o lungă și bogată istorie. Aceasta a început aproximativ 600 de ani înaintea erei noastre. Descoperirile arheologice documentate dovedesc, că deja în acea vreme se atașau pandantivele pe brățara din jurul încheieturii. Această metodă de purtare a rezistat până în zilele noastre. 

Amulete și talismane

Amuletele și talismanele au fost descoperite încă în vremurile preistorice. Au fost în diferite mărimi și forme, însă se deosebeau și prin materialul folosit. În acea vreme aceste tipuri de pandantive erau percepute ca și talismane. Oamenii credeau că, pandantivele pe brățări simbolizează fericire și sănătate. 

De interes: Amuletele și talismanele au fost găsite în vremurile străvechi în Europa șo Africa. Era vorba de pandantive din piatră, lemn și os. În majoritatea cazurilor, oamenii le purtau la gât sau într-un săculeț de protecție. 

Semnificație sacră

Pe lângă faptul, că pandantivele erau percepute ca și talismane, aveau și un alt sens, și anume unul sacru. Unul dintre primele pandantive a fost găsit în mormintele faraonilor egipteni. Ulterior au fost descoperite și în Babilon, Imperiul Persan și la vechii Asirieni

În acea vreme pandantivul reprezenta animalele. Ele indicau imagini ale zeităților și ale spiritelor naturii. Sensul lor era sacru, în timp ce sarcina lor era să protejeze sufletul și viața celui care le poartă. Interesant este faptul că, aceste pandantive erau cu adevărat foarte mărunte

Pandantivele aveau locul lor și pe lănțișoare

Verificarea identității

În trecut, pandantivele erau folosite la Evrei și pentru verificarea indentității. Această semnificație s-a extins pentru identificarea identității și alianța cu o putere politică și un conducător. Pandantivele erau purtate în acea vreme și de cavalerii în armură, din motive de superstiție. Credeau, că vor fi protejați în lupta cu dușmanii.

O gamă largă de pandantive

Ocaziile speciale necesită un cadou original. Astfel, pandantivele devin alegerea corectă. Le puteți dărui pentru aniversarea unui jubileu, naștere, nuntă sau pentru succesele la școală sau locul de muncă.

Pe piață găsiți pandantive de damă și de bărbați de diferite forme. Îndrăgite sunt de exemplu inimioarele, trifoi cu patru foi, potcoavele, eventual accesoriile, care sunt sub semnul zodiacal. 

Interes în întreaga lume

Un interes constant în întreaga lume trezesc pandantivele în formă de semilună, steaua lui David și crucea. Sunt asociate cu religiile lumii iar până acum au obținut interesul multor oameni. Îndrăgită este și figura unui înger păzitor, care trebuie să protejeze drumul în viață. 

Pandantivele au parcurs un drum într-adevăr lung, dar încă mai fac parte printre bijuteriile preferate. În spatele popularității stă și faptul că sunt potrivite într-adevăr pentru fiecare.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE