Alegem metale, care nu oxidează: Pentru a vă păstra bijuteriile frumoase

Care metale nu oxidează?
Facebook
LinkedIn

Nimeni nu vrea să poarte o brățară sau un colier care pare să-și fi pierdut strălucirea și farmecul peste noapte. Când alegem bijuterii din metal, sperăm întotdeauna că frumusețea lor va dura pentru totdeauna. Unele piese își păstrează furmusețea și strălucirea cu adevărat ani de zile, iar altele încep să-și piardă culoarea inițială după doar câteva zile de purtare. Altele chiar ne lasă cu un „tatuaj” inestetic albastru-verzui pe piele. Pentru a evita dezamăgirea atunci când alegeți piesele pentru cutia dvs. de bijuterii, am pregătit o listă cu metale în care merită să investiți.

Conținutul articolului

Metale care nu își pierd culoarea

Următoarele bijuterii metalice sunt garația, că piesele voastre vor rămâne frumoase și stralucitoare chiar și după mulți ani de purtare. Prin urmare, sunt extrem de populare și apreciate ca bijuterii.

Aurul

Aurul în forma sa pură nu suferă oxidare, nu devine colorat și practic nu își pierde strălucirea. Problema este că aurul pur de 24 de carate este prea moale pentru a fi folosit la bijuterii. Prin urmare, aurul este aliat în proporții variabile cu alte metale (de exemplu argint, cupru sau nichel), care îi măresc rezistența, dar în același timp pot provoca decolorări nedorite în timp. Soluția este să alegeți bijuterii din aur de 18 karate care își păstrează frumusețea pentru mulți ani.

Aurul este unul dintre cele mai durabile metale

Platina

Un metal rar, care este în sine mai tare și mai durabil decât aurul. Platina este, de asemenea, hipoalergenică și se întinde atunci când este expusă la căldură, ceea ce o face o alegere ideală pentru bijuterii valoroase, cum ar fi verighetele sau inelele de logodnă.

Oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este un material tare, durabil și, după cum sugerează și numele, nu corodează și nu oxidează. Orice deteriorare este aproape imposibilă și de obicei durează ani pentru ca bijuteriile din oțel să se uzeze. Aspectul frumos, modern, accesibilitatea și longevitatea fac din oțel inoxidabil o alegere populară pentru brățări, coliere și cercei pentru ținute casual.

Titanul

Titanul este un metal inert extrem de puternic, care este rezistent nu numai la deteriorări mecanice, ci și la coroziune. Bijuteriile din titan sunt așadar din ce în ce mai populare nu numai în pentru bărbați. Piața actuală oferă și verighete și inele de logodna din titan.

Paladiul

Arată foarte asemănător cu argintul sau cu platina. Paladiul este un metal alb frumos strălucitor care nu necesită placare cu rodiu sau lustruire frecventă. Bijuteriile din paladiu vor străluci ani de zile chiar și cu întreținere și îngrijire minime. Prețul său favorabil este, de asemenea, un mare plus.

De ce alte metale își pierd strălucirea?

Bijuteriile sunt expuse la multe influențe nedorite în timpul purtării. Umiditatea aerului, transpirația, praful, produsele cosmetice, dar și aerul în sine, toate contribuie la frumusețea și aspectul lor.

În timp ce metalele descrise mai sus sunt foarte stabile și nu reacționează chimic în contact cu substanțe comune, unele metale suferă o așa-numita oxidare. Este de fapt un tip de coroziune, în timpul căruia se formează un strat colorat inestetic pe suprafața metalului. Când metalul se oxidează, bijuteriile se pătează treptat, își pierd strălucirea și culoarea originală, devin tulburi, negre și pot lăsa urme albastru-verzui pe piele.

Metalele care, sunt supuse oxidării includ cuprul, alama, bronzul, nichelul, dar de exemplu și argintul. Aici vă va ajuta curățarea corectă a bijuteriilor. Cu toate acestea, bijuteriile cu o cantitate mare de argint pot fi lustruite relativ ușor, recâștigându-și astfel frumoasa strălucire inițială.

Cum să alegeți bijuteriile în funcție de calitatea metalului

Există bijuterii care se așteaptă nu doar să aibă o valoare mare, ci și să aibă o viață lungă. Aceste piese includ inelele, inele de logodnă, dar și bijuterii dăruite la diverse evenimente importante și aniversari de viață. Aceste bijuterii necesită cu adevărat un metal scump, cu o durată lungă de viață. O alegere potrivită este aurul de 18 karate sau platina de înaltă calitate. Opțiuni mai neconvenționale includ paladiu sau titan.

A doua categorie constă în bijuteriile pentru purtarea zilnică. Sunt piese care ar trebui să iasă în evidență printr-o combinație bună de durabilitate și un preț favorabil. Pot fi cercei, brățări sau pandantive destinate bucuriei noastre sau pentru cei dragi. În acest caz, oțelul inoxidabil este o alegere excelentă.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE