Bijuterii aurii vs. bijuterii argintii: ce metal prețios este mai bun?

Aur sau argint? Care dintre metalele prețioase este mai bun?
Facebook
LinkedIn

Aurul și argintul sunt metale prețioase care au fost folosite unul lângă altul în bijuterii timp de secole. Ele au un aspect estetic și o valoare ridicată, care este apreciată în special în confecționarea de bijuterii. Dezbaterea cu privire la care dintre aceste metale prețioase este mai bun a afectat bijutierii și pasionații de bijuterii din timpuri imemoriale. Poate că și dumneavoastră stați neștiutoare în fața vitrinei unui magazin de bijuterii, întrebându-vă dacă să preferați bijuteriile argintii sau bijuteriile aurii. Articolul nostru despre avantajele și dezavantajele acestor metale prețioase vă va ajuta.

Conținutul articolului

Bijuteriile aurii sunt opulente și au fost un simbol al bogăției din timpuri imemoriale.

Bijuterii aurii

Deși se numesc bijuterii aurii, acestea nu sunt, în general, fabricate din aur pur. Metalul prețios (aurul) este prea moale pentru a fi folosit în bijuterii. Rezistența bijuteriilor aurii este sporită prin adăugarea unui alt metal – cel mai adesea cupru, zinc, argint sau paladiu.

Avantajele bijuteriilor aurii

  • arată opulent, reprezintă un simbol al statutului și al bogăției,
  • aurul galben se potrivește cu tonurile calde ale pielii,
  • sunt foarte rezistente la coroziune și zgârieturi,
  • își păstrează valoarea de investiție – prețul lor depinde de prețul aurului pe piața mondială,
  • o mare diversitate de design – pe lângă aurul galben, sunt disponibile și bijuterii din aur alb și roz.

Dezavantajele bijuteriilor aurii

  • preț de achiziție ridicat,
  • duritate scăzută – sensibilitate mai mare la deformare și deformare.
Bijuteriile argintii sunt mai accesibile decât cele aurii

Bijuterii argintii

Bijuteriile argintii sunt de obicei fabricate dintr-un amestec de argint și cupru, ceea ce le face mai dure și mai durabile. Cu toate acestea, adăugarea de cupru face ca argintul să se oxideze în timp și bijuteriile să se păteze. Așa-numita placare a argintului cu rodiu este folosită ca protecție. Acesta este un tratament de suprafață prin care bijuteriile din argint sunt acoperite cu un strat subțire de rodiu pentru a preveni oxidarea.

Beneficiile bijuteriilor argintii

  • se potrivește tonurilor de piele mai reci,
  • o foarte bună accesibilitate de preț,
  • proprietăți hipoalergenice, ideale pentru persoanele cu piele sensibilă,
  • greutate mai mică – confort mai mare la purtare,
  • duritate ridicată – rezistență la deformare mecanică,
  • design versatil pentru uzura de zi cu zi.

Dezavantajele bijuteriilor argintii

  • rezistență scăzută la zgârieturi,
  • decolorarea treptată și pierderea luciului.

Sunt mai bune bijuteriile aurii sau argintii?

În cele din urmă, alegerea între aur și argint ar trebui să se rezume la preferințele personale. Niciun metal nu este mai bun sau mai rău decât celălalt, iar enumerarea calităților lor are doar rolul de a vă ajuta să alegeți bijuteria potrivită pentru dumneavoastră sau pentru o persoană dragă pe care doriți să o oferiți cadou.

Când să alegeți bijuteriile aurii?

Argintul arată proaspăt, relaxat, dar cu bun gust. Este preferat de oamenii tineri cărora le place să combine și să experimenteze. Bijuteriile argintii sunt mai accesibile, așa că puteți avea mult mai multe bijuterii în caseta de bijuterii. Sunt potriviți pentru purtarea de zi cu zi, se potrivesc ținutelor sport, casual și elegante. Acestea sunt potrivite nu numai ca un cadou de Crăciun, ci și cu ocazia zilelor de naștere sau a aniversărilor.

Sfat final: Combinarea metalelor de culori diferite nu mai este un tabu

Vechea regulă era că bijuteriile aurii și bijuteriile argintii nu trebuie purtate niciodată împreună. Această piesă de bază a modei se află acum pe mormanul de resturi al istoriei, așa că nu ezitați să amestecați și să asortați cu curaj și fler. Dacă preferi bijuteriile aurii, acordă-i un loc dominant în ținuta ta și doar accentuează-le cu o piesă din argint. De exemplu, puteți opta pentru coliere sau brățări suprapuse din metale diferite.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE