Îngrijirea bijuteriilor nu înseamnă doar depozitarea corectă a acestora

Îngrijirea adecvată este cheia pentru a obține cea mai lungă durată de viață de la bijuteriile și podoabe
Facebook
LinkedIn

Bijuteriile de calitate sunt atrăgătoare, de bun gust și foarte populare în rândul femeilor. Cu toate acestea, dacă nu este îngrijită corespunzător, își va pierde rapid farmecul. Strălucirea originală a argintului este înlocuită de o nuanță gri închis, apar zgârieturi neplăcute pe suprafață, iar unele piese populare lasă chiar un semn verde inestetic pe piele. Ritmul în care se uzează bijuteriile Dvs. depinde de o serie de factori – tipul dvs. de piele, umiditatea din aer, compoziția materialului și modul în care le îngrijiți. În timp ce primii trei sunt greu de influențat, adecvata îngrijire a bijuteriilor poate fi crucială pentru longevitatea pieselor tale preferate.

Conținutul articolului

Depozitarea corectă a cerceilor

Depozitarea corectă a bijuteriilor

Dacă dorim un ghid practic despre cum să îngrijim bijuteriile, ar trebui să începem cu depozitarea. Chiar și cele mai bine purtate bijuterii fantezie își vor petrece cea mai mare parte a vieții pe un raft sau într-o cutie de bijuterii. Și așa ar trebui să fie! Bijuteriile fantezie nu sunt făcute pentru a fi purtate în fiecare zi și cu siguranță nu ar trebui să le puneți la culcare. Așadar, cum le depozitați în mod corespunzător?

Depozitați numai bijuterii curate și uscate

Bijuteriile voastre vor intra în contact cu praful, transpirația, umezeala, produsele cosmetice și multe alte impurități în timpul zilei. Asigurați-vă că sunt curate și uscate înainte de a le pune în caseta de bijuterii. În mod ideal, ar trebui să o ștergeți întotdeauna ușor cu o cârpă moale, pe care o puteți păstra lângă cutia de bijuterii.

Într-un loc uscat și întunecat

Umiditatea crescută și lumina directă a soarelui pot lăsa urme inestetice pe frumoasele bijuterii. Unele piese vor deveni verzi, altele își vor pierde strălucirea, iar altele vor începe să ruginească. Unele mărgele își schimbă culoarea sub influența umidității și a luminii directe. Așadar, uitați să vă depozitați bijuteriile în baie, pe pervazul ferestrei sau pe măsuța de toaletă lângă fereastră.

Într-o cutie de bijuterii, în pungi sau pe un suport

Pentru a evita zgârieturile între ele, ar trebui să depozitați separat fiecare bijuterie în parte. Sunt potrivite organizatoarele, cutiile de bijuterii cu diviziuni interne și pungile din țesătură moale pentru piesele individuale. Suporturile pentru bijuterii sunt excelente pentru coliere, brățări și inele. Totuși, aveți grijă să le așezați într-un loc întunecat, departe de lumina directă.

Sfatul nostru: Pe piață puteți găsi pungi speciale îmbibate într-o soluție anti-coroziune sau benzi absorbante pe care pur și simplu le puneți în cutia de bijuterii împreună cu bijuteriile Dvs. 

Curățarea este elementul de bază ale îngrijirii bijuteriilor.

Protejați bijuteriile de apă și de produsele de curățare și cosmetice

De îngrijirea bijuteriilor nu ar trebui să uitați nici în timpul zilei. Pentru a păstra strălucirea bijuteriilor, protejați-le de contactul cu orice substanțe chimice, cum ar fi detergenți, pudre, uleiuri, parfumuri, creme, loțiuni de corp și așa mai departe. Chiar și apa este dăunătoare pentru bijuteriile voastre. De asemenea, inelele și brățările trebuie depozitate înainte de a vă spăla pe mâini, iar colierele înainte de a aplica parfum. Acest lucru va evita în mod fiabil urmele verzi neplăcute de pe piele.

Când să lăsați mai bine acasă bijuteriile preferate

După cum am menționat deja, bijuteriile nu sunt potrivite pentru a fi purtate zilnic. Deși este greu să vă luați rămas bun de la piesele preferate, există situații în care ar trebui neapărat să le lăsați să se odihnească în caseta de bijuterii:

  • sport și muncă fizică solicitantă,
  • wellness – saună, piscină, masaj, tratamente spa,
  • curățenie în casă, spălatul vaselor,
  • munca în grădină.

Bijuteria se pune ultima și se scoate prima

Bijuteriile și podoabele sunt accesorii de modă – deci trebuie să vă completeze ținuta generală. Puneți-le după ce v-ați îmbrăcat, v-ați machiat și coafat și ați aplicat fixativ, parfum, cremă de mâini și orice alte produse cosmetice. Dimpotrivă, ar trebui să le îmbraci mai întâi, înainte de a începe să te schimbi când ajungi acasă. Acest lucru va împiedica ca ele să se prindă în haine și să le deterioreze mecanic. Un colier rupt sau cercei deteriorați atunci când vă scoateți puloverul nu sunt neobișnuite.

Îngrijirea importantă a bijuteriilor: curățarea periodică în profunzime

Pe lângă uzuala rapida curățare a bijuteriilor înainte de a le pune deoparte, ar trebui să le curățați în profunzime din când în când, în mod ideal o dată pe lună. Puteți folosi o cârpă moale înmuiată în apă curată sau o soluție de săpun neabrazivă. Puteți folosi o periuță de dinți mai moale pentru a curăța zonele greu accesibile. Nu uitați să clătiți și să uscați bine bijuteriile înainte de a le pune deoparte.

Sfatul nostru: Pentru curățarea bijuteriilor niciodată nu folosiți produse concepute pentru curățarea bijuteriilor din metale prețioase. Acestea sunt foarte dure și ar putea distruge finisajul.

S-ar putea să vă spuneți că îngrijirea bijuteriilor este foarte dificilă și complicată. Dar, în realitate, aceste activități nu vă vor lua mai mult de câteva minute pe zi și vor prelungi durata de viață a pieselor Dvs. preferate cu luni sau ani.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE