- Plaja nu este locul potrivit pentru bijuteriile placate sau unele pietre prețioase.
- Bijuteriile cu pietre prețioase pot fi deteriorate de apă, lumina directă a soarelui și nisipul abraziv.
- În timpul verii, bijuteriile trebuie curățate mai des și depozitate în mod corespunzător chiar și atunci când călătoriți.
Vara este momentul perfect pentru a ne prezenta cutia de bijuterii. Pielea bronzată, expusă, le face să iasă perfect în evidență în căldura razelor soarelui. Cu toate acestea, amintește-ți că vremea caldă de vară și o vacanță lângă apă nu aduc beneficii bijuteriilor tale la fel de mult ca ție. Prin urmare, alege cu atenție bijuteriile pentru plajă sau piscină și ai grijă în plus de piesele tale preferate. Te vor răsplăti cu frumusețe de durată bijuteriile pentru plajă sau piscină și ai grijă în plus de piesele tale preferate. Te vor răsplăti cu frumusețe de durată.
Conținutul articolului
Ce bijuterii (nu) sunt potrivite pentru plajă
Soare puternic, nisip, apă sărată de mare sau apă clorurată de piscină, protecție solară… Momeli de vară pentru bijuteriile frumoase. Unele bijuterii le pot rezista, dar altele ar trebui să rămână mai bine ascunse în cutia de bijuterii.
Apa numai cu metale prețioase
Umiditatea crescută a aerului, precum și înotul în mare sau în piscină, sunt, în general, mai bine tolerate de bijuteriile din aur galben, platină sau argint. Dimpotrivă, prudența nu este niciodată suficientă în cazul bijuteriilor placate, al căror strat superior poate ușor deteriorat sau uzat. Bijuteriile din alamă tolerează apa mai rău, dar avantajul lor este că sunt relativ ușor de curățat, redându-le frumusețea.
Protejați-vă bijuteriile cu pietre prețioase
Pietrele prețioase individuale au proprietăți diferite și, prin urmare, pot reacționa diferit la influențele fizice. Prin urmare, cel mai important lucru este să cunoașteți piatra prețioasă care vă împodobește bijuteria și, pe baza durabilității sale, să vă gândiți dacă o veți duce la apă. Unele pietre prețioase sunt sensibile la materiale abrazive și pot fi deteriorate de nisipul de pe plajă sau clorul din piscină. Altele sunt mai puțin capabile să reziste la lumină puternică a soarelui, sub influența căreia își pot schimba culoarea. Piatra poroasă, pe de altă parte, de deteriorează contactul cu produsele cosmetice pentru piele.
Pentru cei care nu cunosc proprietățile bijuteriilor lor cu o piatră prețioasă, mai jos enumerăm cele mai populare pietre prețioase cu o descriere a sensibilității lor:
- Opal: o piatră prețioasă poroasă a cărei deteriorare poate fi provocată de căldură sau expunere la substanțe chimice sau abrazive. În plus, opalul este de asemenea sensibil la șocuri și vibrații excesive.
- Smarald: este tratat cu ulei de cedru și, prin urmare, este deosebit de sensibil la substanțele chimice care îl pot îndepărta.
- Perle: o piatră prețioasă poroasă, deteriorarea acesteia poate fi provocată de căldură excesivă, expunerea la substanțe chimice sau abrazive.
- Ametist: sensibil la lumină, culoarea sa se poate fi estompată odată cu expunerea prelungită la lumina soarelui.
- Chihlimbar: foarte moale și sensibil la lumină, deteriorarea acestuia poate fi cauzată de expunerea la substanțe chimice sau abrazive, precum și de expunerea pe termen lung la lumina soarelui.
- Topaz: sensibil la lumină, expunerea prelungită la lumina soarelui poate determina decolorarea culorii.
Ce tipuri de bijuterii sunt potrivite pentru plajă
Alegeți bijuterii pentru plajă în funcție în funcție de activitățile pe care vreți să le faceți la mare. Dacă stați în mare parte la soare, uitați de inele, coliere și brățări care vă pot lăsa cu pete albe distinctive sau pot provoca arsuri. În cel mai bun caz, vă recomandăm o pereche de cercei mai mici – chiar dacă vă protejați capul de lumina directă a soarelui.
Dacă vreți mai mult să înotați, puneți deoparte inelele și brățările, care pot aluneca cu ușurință în apă. În general, alegeți bijuterii cu închizătoare fixă și alegeți coliere și brățări mai subțiri.
Cum să vă împachetați bijuteriile pentru vacanță
Când vă împachetați bijuteriile în valiză, aveți grijă să nu se atingă între ele. Acest lucru le va împiedica să se zgârie reciproc. Veți aprecia un organizator de călătorii pentru bijuterii cu compartimente separate sau genți textile speciale. Dacă este necesar, pungile mici de plastic resigilabile vă vor servi, de asemenea, bine. Atenție, perlele trebuie păstrate în acestea doar pentru o perioadă scurtă de timp. Acestea sunt expuse în mode deosebit riscului de deteriorare! De asemenea, aveți grijă ca brățările și colierele să nu se încurce între ele.
Sfatul nostru: dacă nu aveți un organizator pentru lanțuri și coliere, vă poate fi de ajutor și un pai obișnuit. Pur și simplu introduceți lănțișorul prin interiorul său, uniți-l și apoi puneți-l în cutia de bijuterii.
Cum să aveți grijă de bijuterii în timpul verii
În timpul verii, se aplică aceleași principii de îngrijire a bijuteriilor ca și pentru restul anului. Singura diferență este că piesele dvs. de bijuterie vor necesita o curățare mai frecventă. Vara, acestea vin în mod natural în contact mai intens cu transpirația și cosmeticele pe care le folosim pentru a ne proteja pielea de soare. În lunile de vară, avem, de asemenea, tendința de a petrece mai mult timp în aer liber, unde bijuteriile sunt expuse la praf și murdărie. Este ideal să vă curățați comorile după fiecare utilizare cu săpun, apă și șervețele moi. Nu uitați să le uscați bine înainte de depozitare.
Alte principii de îngrijire a bijuteriilor:
- Depozitați bijuteriile într-un loc uscat și răcoros, astfel încât acestea să fie separate una de cealaltă.
- Gândițiv-ă bine dacă este neapărat nevoie să vă luați bijuteriile preferate la apă sau pentru sport.
- Încercați să le duceți la un bijutier profesional o dată la 6 luni pentru verificare.