Închiderea cerceilor – cele mai importante fapte pe care ar trebui să le știți

Cercei cu agățătoare
Facebook
LinkedIn

Conținutul articolului

Dacă ar fi să întrebați femeile din întreaga lume, care bijuterie din propria colecție este pentru ele cea mai valoroasă, cu siguranță multe dintre ele ar menționa cerceii. De ce? Sexul frumos are o relație strânsă cu cercei și din motiv că petrec timp împreună aproape de la naștere. Pe lângă faptul că prin cercei își pot exprima blândețea, sensibilitatea și feminitatea, reușesc să-și completeze cu gust ținuta. Și pentru ca să nu fie suficient, cerceii în sine au capacitatea de a evidenția frumos trăsăturile feței. La alegerea lor joacă un rol important, însă, nu doar forma, mărimea, culoarea sau designul lor. Importantă este și închiderea cerceilor.

Închiderea cerceilor: ce tipuri cunoaștem?

În cazul în care analizați cum să alegeți cerceii, ar trebui să acordați o atenție sporită tocmai tipului de închidere. Deși este vorba de un detaliu, care poate părea la prima vedere ceva neimportant, însă pentru purtarea cerceilor joacă un rol foarte important. Și din acest motiv vă prezentăm cele mai solicitate tipuri de închidere a cerceilor.

Știftul

Știftul nu este doar cel mai comun, dar totodată și cel mai solicitat și cel mai popular tip de închidere. Doamnele adesea preferă cerceii cu închidere cu știft mai ales datorită simplității și a vitezei de manevrare. Principiul acestui tip de închidere constă doar în faptul o tijă netedă se introduce prin ureche și ulterior se montează știftul.

Recomandare: Închiderea pe știft este o alegere excelentă pentru femeile, care adesea și cu plăcere schimbă cerceii, eventual pentru acelea, cărora nu le place să doarmă cu cerceii.

Închiderea cerceilor - știft

Șurub

Sistemul „închiderii cu șurub“ este în esență foarte asemănător celei cu știft. Diferența poate fi văzută în faptul că pe tija cerceilor sunt mici crestături, în care se înfiletează șurubul. Astfel cerceii se țin perfect, și se diminuează riscul unei eventuale pierderi. Pe de altă parte, acest tip de închidere a cerceilor are un timp de manevrare mai îndelungat decât cel cu știft.

Recomandare: Cerceii cu acest tip de închidere să fie întotdeauna înșurubați la maxim.

Tortițe

Tortița se folosește la închiderea cerceilor agățători. Vă puteți întâlni cu acest tip de exemplu la cerceii mai mari și mai grei. Îl recunoașteți după cârligul, care se închide cu o clapă.

Recomandare: Cerceii cu tortițe sunt recomandați mai ales femeilor, care pun accent pe un stil elegant, nobil și demn.

Cu arc

Cârligul, însă cu ceva diferit decât în cazul precedent, poati fi observat și la cerceii cu închidere de tip arc. Spre deosebire de tortițele feminine, se închid prin față în timp ce se introduc în ochiul cerceilor.

Recomandare: Prinderea cu arc este ideală pentru copii mici și fetele tinere. Nu degeaba se folosesc adesea la cercei pentru copii.

Închiderea cerceilor - cu arc

Creola

Dacă menționăm închideri de cercei, nu putem omite nici așa numitele creole. Le recunoașteți datorită părții înguste a cerceilor, care în cazul cerceilor rotunzi se introduce în orificiul opus.

Recomandare: Cerceii rotunzi cu acest tip de închidere trebuie închiși de fiecare dată cu mare atenție, ca să nu le modificați forma.

Închiderea cerceilor - creolă

Alte metode de închidere a cerceilor

Știftul, șurubul, tortițele și de tip creolă nu reprezintă singurele metode de închidere a cerceilor. În afară de acestea mai putem menționa de exemplu cu închizătoare franceză sau englezească. În cazul în care doriți să aflați mai multe, vă recomandăm să citiți un articol separat despre Închiderea cerceilor. Suntem de părere că acum va fi mult mai simplă căutarea cerceilor potriviți.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE

Scroll to Top