Cum alegem verighetele de nuntă? Luați în considerare acești factori!

Vă sfătuim, cum să vă alegeți verighetele de nuntă
Facebook
LinkedIn

Verighetele unui cuplu joacă un rol important nu doar în ziua nunții. Ele simbolizează, totuși, un angajament comun a două persoane pentru întreaga viață. Așadar verighetele de nuntă aparțin de importantele bijuterii, care trebuie alese în mod conștiincios, cu înțelepciune și cu mult timp înainte. Dar cum să le alegem și să ținem cont de toate acestea?

Conținutul articolului

Alegeți-vă verighetele potrivite de nuntă

Alegerea verighetelor de nuntă potrivite poate fi destul de dificilă. Prin urmare, această activitate nu ar trebui lăsată pentru ultima clipă. Caracterizează, totuși, angajamentul și promisiunea, pe care și le fac două persoane. Spre deosebire de inelul de logodnă, verighetele și le alege cuplul împreună, deoarece este vorba de un inel, care va fi parte din viața lor zilnică. La alegerea verighetei de nuntă trebuie luați în considerare următorii factori.

Mărimea și lățimea verighetei de nuntă

Alegerea lățimii verighetei de nuntă depinde de preferințele voastre. Pe piață găsiți verighete de nuntă de aproximativ 2 – 8 mm. Lățimea verighetei de nuntă este legată și de confortul purtării acesteia. Cu cât mai subțire o alegeți, cu atât mai confortabilă va fi pentru voi. Lățimea verighetelor depinde și de faptul dacă este vorba de una pentru bărbat sau femeie. Cea de damă ar trebui să fie relativ mai subțire. Nu uitați nici de mărimea potrivită. Spre deosebire de inelul de logodnă, verighetele le puteți încerca, eventual să folosiți metode eficiente de determinare a mărimii inelului.

Forma și stilul verighetelor

Verighetele de nuntă pot fi alese după propriul stil și propria formă. Există 4 cele mai comune tipuri de verighete de nuntă.

  • Tip confortabil, a căror suprafață exterioară și interioară este ușor curbată.
  • Tip plat – suprafața exterioară este plană iar cea interioară este ușor rotunjită. 
  • Tip emisferic, care are suprafața interioară plană și cea exterioară asemănătoare literei D.
  • Tip rotund, care se folosește doar în cazul verighetelor subțiri și minimaliste.

Trebuie avut în vedere, că este vorba de un inel, care ar trebui să fie minimalist și atemporal. Vă puteți alege verighete delicate cu mici diamante, care vor avea suprafața lucioasă sau șlefuită.

Există câteva tipuri de verighete de nuntă

Material calitativ și culoarea verighetei

Un clasic atemporal, care niciodată nu se va demoda, este verigheta de nuntă din aur galben de 14 sau 18 karate. Verighetele de nuntă se produc totodată din aur alb și roz. Foarte îndrăgite sunt și verighetele din platină. Pe lângă aceste materiale, găsiți pe piață și diverse modele din oțel chirurgical, titan, zirconiu sau paladium. Materialul verighetelor de femei poate fi diferit de cel pentru bărbați, însă noi recomandăm tocmai aurul de 14 și 18 karate, care este potrivit și pentru purtarea zilnică. 

Prețul verighetei de nuntă

Înainte de alegerea verighetelor trebuie să luați în considerare și prețul. Ar trebui să difere nu doar în funcție de material, dar totodată și în funcție de formă, design și dacă este vorba de o verighetă fabricată pe măsură. Prețul se este și în funcție dacă doriți verighete cu zirconiu, diamante sau alte pietre prețioase. La verighete, însă, nu trebuie să economisiți. Totuși, este vorba de un inel, care va decora mâna voastră stângă în fiecare zi.

Faceți-vă verighete personalizate de nuntă

În ceea ce privește alegerea verighetelor de nuntă, nu există nici o regulă strictă, care trebuie urmată. Verighetele de nuntă nu trebuie asortate prin design, nici măcar cu materialul. Este suficient, dacă dați ceva de gravat, eventual aranjați diamantele în funcție de data magică a nunții voastre. Alegerea verighetelor de nuntă este doar la latitudinea tinerilor căsătoriți.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE

Sunt bijuteriile potrivite pentru copii?

Bijuterii pentru copii: da sau nu?

Primele bijuterii pentru copii aveau o funcție de protecție și erau confecționate din materiale naturale precum piele, pietre sau pene. Purtarea bijuteriilor creează un spațiu