Briliantul – cele mai importante despre această piatră prețioasă scumpă

Briliantul este o piatră prețioasă renumită în bijuterii
Facebook
LinkedIn

Conținutul articolului

Ați știut că, briliantul și diamantul nu sunt expresii sinonime?Cu toate acestea, mulți oameni din întreaga lume gândesc eronat. În următoarele rânduri vă explicăm însă care este diferența fundamentală, în baza căreia le distingem. Și bineînțeles, nu vom rata nici ce e mai important despre aceste pietre prețioase – nici măcar fapte interesante din istoria sa.

Briliant vs. diamant

Pur și simplu spus, briliantul este un diamant șlefuit. Asta înseamnă că fiecare briliant este în esență un diamant. Și totuși nu fiecare diamant trebuie să fie automat un briliant. Devine doar în cazul unei șlefuiri extrem de precise, datorită căreia la reflecția lumii poate oferi efecte unui curcubeu. Dar astfel de prelucrare reușesc doar cei mai profesioniști experți. 

De interes: Diamantul poate fi prelucrat în diferite moduri – nu doar prin șlefuirea rotundă a briliantului. Putem menționa de exemplu șlefuirea ovală sau în formă de inimă, eventual cea princes sau marquise.

Briliantul este prin felul său un diamant prelucrat

Despre istoria sa

Diamantele, adică „briliantele crude“, sunt extrase în principal în Africa de sud, dar zăcămintele lor sunt distribuite și prin Brazilia, Australia, Canada, India sau Rusia. Cea mai renumită șlefuire a briliantelor a început să fie folosită în anul 1910. De acest lucru s-a ocupat Marcel Tolkowskí.

Briliantul ca și cadou? Care este prețul lui?

Briliantele, resp. bijuteriile din briliante, întruchipează deja de decenii în urmă cadouri extrem de valoroase și de rare. Se poate spune, că au rămas până astăzi. Probabil că cele mai faimoase bijuterii cu briliante în ziua de astăzi, sunt inelele de logodnă. Atunci când le achiziționați însă, aveți grijă – nu vă lăsați tentați de prețul surprinzător de mic. În magazinele neserioase pot fi găsite adesea sub formă de imitații de zirconiu.

Este totuși adevărat, că noul zirconiu poate arăta uimitor. La prima vedere, un laic nici nu trebuie să deosebească de un briliant adevărat. Cu timpul, însă, cu siguranță ați observa aceste diferențe.

În timp ce briliantul își păstrează forma și luciul de-a lungul întregii existențe, atunci zirconiul pierde fie una sau cealaltă. Deoarece cu trecerea timpului fațetele sale devin mate, logic că nu vor străluci la fel ca la început. Dimpotrivă, diamantele sunt caracterizate de o duritate extrem de ridicată. Drept urmare, briliantul nu își pierde nici forma și nici luciul. La urma urmei, nu degeaba provine cuvântul briliant din expresia „brillare“ – adică străluci.

Țineți minte: Fiecare bijuterie din briliant, nu doar inelul, trebuie să aiba un certificat valabil, care să elimine toate temerile de falsificare.

Briliantul se folosește adesea și în bijuterii

Briliantele sau alte bijuterii?

Briliantele au în mod clar ceva aparte. Bijuteriile, la care sunt folosite, strălucesc în nuanțe inimitabile. Așa cum am menționat deja puțin mai sus, acest lucru, în mod clar, se oglindește și în prețul lor. La achiziția bijuteriei cu briliante ar trebui să conștientizați, că este vorba de o raritate, care are potențial de a fi moștenită de următoarele generații. Alte bijuterii nu trebuie să ofere acest privilegiu. Acest lucru nu înseamnă automat că, bijuteriile mai accesibile la preț, nu pot fi un cadou sincer și frumos.

Când le dăruiți cu cele mai sincere intenții, vor îndeplini toate premisele, de a deveni cel mai apreciat produs. Și asta indiferent dacă vor conține briliant, sau nu.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

CELE MAI NOI ARTICOLE

Scroll to Top