- Aurul alb a apărut în bijuterii deja în secolul 20, fapt pentru care și astăzi se bucură de popularitatea clienților.
- Când vorbim despre aurul alb, ne referim la un aliaj de 14 sau 18 de karate cu alte componente de albire.
- Aurul alb de folosește cel mai des în bijuterii pentru producția de inele de logodnă și cercei potriviți pentru orice tip de eveniment.
Conținutul articolului
Când ne referim la aur, majoritatea oamenilor probabil își imaginează la început că este vorba de aur pur de culoarea unui galben strălucitor. Nu doar în bijuterii, dar și printre clienții în sine, este la fel de popular și așa numitul aur alb. Pe lângă faptul că arată cu ceva mai minimalist, unora li se poate părea mai elegant. Ce este adevărat însă – că bijuteriile din aur alb în comparație cu cele din aur galben, sunt cu mult mai versatile. Poate tocmai de aceea mulți clienți tânjesc după acestea.
Ce este mai exact aurul alb?
În ceea ce privește aurul galben pur fără dezbateri – este vorba de aur pur de 24 karate. În ceea ce privește aurul alb, acolo nu este atât de clar. În majoritatea cazurilor este vorba de aur de 14 karate, dar poate fi vorba și de aliajul să de 18 karate. Cei mai comuni agenți de albire reprezintă în aceste cazuri nichelul, paladiul, manganul, rodiumul, cuprul sau argintul.
De reținut: În timp ce ponderea aurului în cel de 14 karate este de 58,5%, în cel de 18 karate este de până la 75%.
Aurul alb în bijuterii
Datorită atributelor și a caracteristicilor, pe care le-am descris în rândurile introductive, bijuteriile din aur alb se bucură în prezent de o mare popularitate în rândul clienților.
Ați știut că, începuturile aurului alb în bijuterii datează încă din secolul 20? În acea vreme însă se folosea la ceasuri – mai concret în mecanismele ceasurilor.
Astăzi,însă, aurul alb se folosește la producția mai multor accesorii de modă. Putem menționa în special:
Inelele de logodnă din aur alb
Faimoasele locuri fruntașe printre bijuteriile din aur alb o au categoric inelele de logodnă. Viitorii miri caut astfel de bijuterii deoarece sunt semnificativ mai versatile decât cele din aur galben. Logodnica lor, practic, poate în acest fel să poarte inelul de logodnă din aur alb, la orice. Pe cealaltă parte, precum inelul de logodnă, așa și verigheta, reprezintă semn al dragostei. Așadar, în cele din urmă, culoarea lor nu este atât de importantă. Este însă adevărat că, combinația aurului alb cu diamante sau zirconii arată cu adevărat frumos și pur. În orice caz, în bijuterii găsiți și inele de logodnă în două culori, care combină auurl alb cu cel galben. Care variantă considerați că este cea mai frumoasă?
Sfat pentru articol: Știți cum să măsurați și să aflați corect mărimea inelului?
Cercei din aur alb
Deși cerceii din aur alb nu cresc vânzările precum o fac inelele de logodnă din aur alb, totuși pe piață au de asemenea un loc stabil. Datorită designului elegant, versatil și strălucitor, este vorba de bijuterii destinate pentru a deveni cadouri fantastice pentru orice eveniment – indiferent dacă este vorba de zile de naștere, aniversare sau altă sărbătoare. În plus, pot fi o completare excelentă la ținuta de nuntă a miresei.
Sfat pentru articol: Vă sfătuim care cercei sunt cei mai buni pentru nuntă
Sfat de final: Cum se curăță aurul alb
Indiferent din materialul din care sunt produși cerceii sau alte bijuterii, trebuie să le îngrijiți în mod corespunzător. În ceea ce privește bijuteriile din aur alb, curățarea lor este extrem de simplă. Aveți nevoie de un amestec care constă din apă caldă, detergent și amoniac, în care, cu ajutorul unei cârpe moi sau a cele mai moi periuțe, vă curățați bijuteria. Ulterior o clătiți în apă călduță și uscați. Și nu uitați să vă bucurați de acel moment, când veți vedea cum aurul alb pe bijuteria voastră va străluci din nou.